31 Ekim 2011 Pazartesi

Elit Bilgisayar

ELİT  BİLGİSAYAR  YAZILIM  LTD. ŞTİ.

1992 yılında kurulmuş.

İstanbul´da faaliyetini sürdürmektedir.

Kurucusu bilinmiyor.

27 Ekim 2011 Perşembe



WİNDOVS 7 DENETİM MASASI TANITIMI

Bu kısımdan bilgisayarımızın ayarlarını düzenleyebiliriz.

Menüleri :

1-Sistem ve güvenlik

2-Ağ ve internet

3-Donanım ve ses

4-Programlar

5-Kullanıcı hesapları ve aile koruması

6-Görünüm

7-Saat,dil ve bölge

8-Erişim kolaylığı

……



















----Denetim masasından bir görünüm----


DENETİM MASASI ÖĞELERİ:

1)Ağ ve paylaşım menüsü:Ev veya küçük işyeri ağı ile Internet bağlantısı veya yazıcıyı paylaşabilir, paylaşılan dosyalarla çalışıp görüntüleyebilir ve çok oyunculu bilgisayar oyunları oynayabilirsiniz.



2)Aygıt yöneticisi:Aygıt Yöneticisi'ni, donanım aygıtlarının sürücülerini yüklemek ve güncelleştirmek, bu aygıtların donanım ayalarını değiştirmek ve sorun gidermek için kullanabilirsiniz.

Aygıt sürücüsü, Windows'un belirli bir donanım aygıtıyla iletişim kurmasını sağlayan yazılımdır. Windows herhangi bir yeni donanımı kullanmadan önce, bir aygıt sürücüsü yüklenmelidir.



3)Aygıtlar ve yazıcılar:Bilgisayarınıza bağlı tüm aygıtları görmek, bunlardan birini kullanmak ya da düzgün olarak çalışmayan aygıtta sorun gidermek istediğinizde, Aygıtlar ve Yazıcılar klasörünü açabilirsiniz.



4)Program ekle kaldır

Program Ekle veya Kaldır bilgisayarınızdaki programları ve bileşenleri yönetmenizi sağlar.İstediğimiz programı ekleyip kaldırabiliriz.

5)Tarih saat

Tarihi Saati Ve Saat Diliminizi Değiştirir.

6)Yazıcı ve Fakslar

Yüklü faks ve yazıları gösterip yenilerini eklemenize yardımcı olur.

7)Yazı Tipleri

Yazı tipleri, ekranda ve yazılı olarak metin görüntülemek için kullanılır.Bir çok yazı tipi vardır.Örn arial,verdana,times new roman vb.

8)Telefon ve Modem

Standart telefon sistemlerinde kullanılan telefon hatları, insan sesini analog sinyallerle aktaracak biçimde tasarlanmıştır.

9)Ses Aygıtları

Bilgisayarınızın ses düzenini değiştirmek yada hoparlör ve kayıt aygıtlarınızın ayarlarını ayarlamak için kullanılır.

10)İnternet Seçenekleri

Internet Seçeneklerini kullanarak Internet Explorer ayarlarınızı değiştirebilirsiniz.

11)Ağ Bağlantıları

Ağ Bağlantılarım, ağdaki paylaşılan bilgisayarlara, yazıcılara ve diğer

kaynaklara kısa yollar içerir.

12)Erişilebilirlik Seçenekleri

Görme, işitme ve hareket engelli kullanıcıların ek yazılım veya donanıma gerek olmaksızın erişimlerini artırmak üzere Windows XP'nin görünüm ve davranış özelliklerini ayarlamak için Erişilebilirlik Seçenekleri'ni kullanabilirsiniz..

13)Donanım Ekle

Donanım Ekle Sihirbazı, yeni donanım eklemenizi veya donanımla ilgili sorunları gidermenizi sağlar.

24 Ekim 2011 Pazartesi

yardım menüsü ne işe yarar

Word belgesinin üst sağ tarafında  yer alan yardım menüsü microsoft office hakkıda yardımcı olur.word belgesi ile ilgili bilmediğimiz soruların cevabına ulaşabiliriz.

open office-microsoft office nin karşılaştrılması

OPEN OFFİCE
Open office açık kaynak kodlu bir ofis ortamı yaratma proje kapsamında oluşturulan OpenOffice.org,  kelime işlemci,  hesap tablosu, sunum, çizim, veritabanı (2.0 sürümünden itibaren) ve formül yazımı programları içeren ve bir ofis paketi kullanıcısının tüm ihtiyaçlarını karşılayabilen gelişmiş bir ofis paketidir.
OpenOffice.org diğer ofis yazılımlarıyla tam uyumluluk sağlar. Bu nedenle hazırda diğer ofis yazılımlarının kullanıcıları kolaylıkla OpenOffice.org 'a geçebilmektedir.

OpenOffice.org tıpkı Linux gibi LGPL lisansı ile serbest ve ücretsiz dağıtılmakta, tamamen açık standardları desteklemekte ve tüm dünyadan bir çok kurum ve gönüllü tarafından geliştirilmektedir.
Open office ile kelme işlemci,hesap tablosu,sunum veri tabanı çizim yapılabilir.

MİCROSOFT OFFİCE
Open office ile aynı özelliklere sahiptir.


FARKLARI:
Openoffice açık kaynaklı ve bedava bir yazılım,Microsoft Office ise ticari amaçlı yapılmış ve ücretli bir yazılımdır.İşlev olarak fark yoktur.

17 Ekim 2011 Pazartesi

dökümanlar

1.Oluştur bölümünden tablo,word belgesi,sunu vs. işlemleri yapabiliriz.
2.Karşı bilgisayara bilgilerimizi yüklemeye yarar
3. Mesela arkadaşımızdan bir belge istiyoruz buna nasıl ulaşabiliriz?               
google dökümanlar kısmından yükler bizde kendi bilgisayarımızdan veya herhangi bir bilgisayardan o belgeye ulaşabiliriz.İstiyorsak o belge üzerinde değişikler yapabiliriz.

10 Ekim 2011 Pazartesi

seçilen blog

http://armantolga.blogcu.com/
1.içeriği zengin
2.tasarımı güzel yapılmış

dosya uzantıları

..
..
..ANI - Animasyonlu fare imleçleri, kullanmak için C:WindowsCursors klasörüne kopyalamanız yeterlidir.
.ARC - Bir dosya sıkıştırma formatıdır. .ARJ - ARJ, uzun dosya isimlerini desteklemediği için artık yaykın olarak kullanılmayan bir dosya sıkıştırma ve arşivleme formatıdır.
.ASF - Açılımı "Active Streaming File" olan ASF dosyaları genellikle akışkan video dosyalarının alımı için kullanılır. ASF dosyası bir akışkan video dosyalarının alımı için kullanılır. ASF dosyası bir akışkan sunucusunu gösterebileceği gibi izlemek istediğiniz videonun tümünü de barındırabilir.
.ASP - Active Server Page (Aktif Sunucu Sayfası - ASP) sayfaları, sunucu tarafından çalıştırılan, web sitelerinin dinamik içerik sunmalarına olanak tanıyan dosyalardır. Çalıştırılmaları için gerekli ASP eklentilerine sahip bir web sunucusuna ihtiyacınız bulunur.
.AU - Sun Microsystems ve diğer UNIX tabanlı bilgisayarlar üzerinde kullanılan bir ses dosyası türüdür.
.AVI - Çeşitli codec'lere sahip video ve ses parçalarını barındırabilen dosyalardır. AVI dosyalarını görüntüleyebilmeniz için, içerdiği ses ve görüntü parçalarının codec'leri sisteminizde yüklü bulunmalıdır.
.AVS - İntel'in geliştirdiği video yakalma formatı.
.BAS - Basic dilinde kod barındıran dosyalar genellikle BAS uzantısına sahiptr. BAS uzantılı dosyalar Visual Studio kapsamındaki Visual Basic'de, Word ve Excel kapsamındaki Visual Basic for Applications'da VBA halen kullanılmaktadır.
.C - Derlenmiş C programcıkları bu uzantıyla saklanır. .C dosyaları aslında birer salt metin dosyasıdır.
.CAB - Microsoft tarafından hayata geçirilmiş ZIP benzeri bir sıkıştırma ve arşivleme formatıdır. Windows'un güncel sürümleri herhangi bir yardımcı uygulamaya ihtiyaç duymadan CAB arşivlerinin içeriğini görüntüleyebilir.
.CMD, .COM, .EXE - İkili veri barındıran çalıştırılabilir dosyalardır.
.CPL - Windows denetim masası dosyasıdır. Üzerine çift tıklanarak çalıştırılabilirler.
.CSS - Web ortamında kullanılan hazır stil şablonlarıdır. Ana dokümandan çağrılan CSS dosyaları, yazı tipi, büyüklüğü, satır aralığı gibi parametreler etki eder.
.CSV - Virgülle ayrılmış veriler içeren metin tabanlı dosyalardır.
.CUR - Windows imleç dosyasıdır.
.DAT - Genel veri dosyası. Video CD'lerde bulunan DAT dosyalarıysa sıkıştırılmamış ses ve MPEG görüntü barındıran basit video dosyalarıdır.
.DOC - Microsoft Word dokümanı. Word dokümanları Microsoft Word ile açılabilkitleri gibi, Wordpad, OenOffice.org, Ability Write gibi yazılımlarla da açılabilir.
.DOT - Microsoft Word doküman şablonu.
.DRV - Sürücü dosyası. Genellikle bir donanıma veya çere birimine aittir.
.EPS - PostScript formatı. Genel kabul görmüş, dokümanların vektörel olarak saklanmasına olanak tanıyan bir formattır.
.FNT, .FON, .TTF - Yazı tipi (font) dosyaları. Görüntülemek için üzerine çift tıklamanız, sisteminize yüklemek içinse C:WindowsFonts klasörüne kopyalamanız yeterlidir.
.HLP - Yardım (Help) dosyalarının genel uzantısı .HLP'dir. Bir yardım dosyasını görüntülemek için tek yapmanız gereken üzerine çift tıklamaktır.
.HTM, .HTML - Çeşitli komutlar kullanılarak biçimlendirilmiş, web tarayıcılar tarafından görüntülenebilen, metin tabanlı dosyalardır.
.JPEG, .JPG, .JIF, . JFF, .JFIF - Bu uzantıların hepsi JPEG formatını anlatır. Joint Photographic Experts Group tarafından geliştirilen JPEG formatı günümüzde halen yaygın olarak kullanılır. Popüler tüm grafik uygulamaları JPEG formatındaki dosyaları açabilir.
.MDB - Access veritabanı dosyasıdır.
.MID - MIDI ses dosyası, Windows Medio Player kullanılarak oynatılabilirler.
.MP3 - MPEG l video dosyalarının 3. katmanı olan ses katmanı ayrılarak bu katmana MP^uzantısı verilmiştir. MP3 dosyaları hemen her medya oynatıcı tarafından görüntülenebilir. .MPE, .MPEG, . MPG - Motion Pictures Expert Group tarafından geliştirilmiş olan bir formattır. Video dosyaları bu uzantıyı taşır.
.PIF - Microsoft tarafından geliştirilen ve açılımı "Program Information File" olan bu dosya, uygulamanın hangi parametreler kullanılarak çalıştırılacağını Windows'a anlatır.
.PNG - Açılımı "Portable Network Graphics" olan bu imaj formatı halen yaygın olarak kullanılmaktadır. Imajları yüksek oranda sıkıştırabilen bu format, görüntüde herhangi bir kayba sebep olmaz. Quickview, Internet Explorer, xırfanview gibi yazılımlar PNG uzantılı dosyaları gösterebilir.
.PPS - PowerPoint Slayt göserisi. Bir PowerPoint sunumunun (PPT) uzantısını PPS olarak değiştirirseniz dosyanın üzerine çift tıkladığınızda sunum otomatik olarak dönmeye başlar.
.PPT - PowerPoint sunum dosyaları PPT uzantısını taşır ve Microsoft PowerPoint uygulamasıyla açılabilir.
.PSD - Photoshop'un varsayılan imaj formatıdır.
.RA, .RAM, .RM - Real Neworks tarafından geliştirilmiş ses/video dosyalarıdır.
.RAR - Yüksek sıkıştırma oranı sağlayabilen bir sıkıştırma / arşivleme dosya türü, WinRaR kullanılarak açılabilir.
.RAW - Ham (işlenmemiş) görüntü formatıdır. İlgili makine üreticisinin sunduğu imaj işleme yazılımıyla açılıp, kullanılabilir bir imaj formatına çevrilmeleri gerekir. .REG - Kayıt dosyası. Bu dosyaların üzerine çift tıkladığınızda içerisindeki bilgiler Windows Kayıt Defteri'ne (Regedit.exe) işlenecektir.
.RTF - Rich Text Format (Zengin metin biçimi). Microsoft tarafından hayata geçirilmiş, yazı tipi, renk ve vurgulama barındıran metin tabanlı dosyalar hazırlamanıza olanak tanıyan bir formattır.
.SCR - Ekran koruyucu dosyalarıdr. Bu dosyaların çalıştırılabilir EXE, COM, MSI gibi dosyalardan farkları bulunmaz. Üzerlerine çift tıklayarak SCR dosyalarını çalıştırıbilirsiniz.
.SYS - Sistem dosyalarıdır.
.TMP - Geçici (Temporary) dosyalarıdır.
.TXT - ASCII standardı belirlenmiş karakterleri kullanan metin dosyalarıdır.
.WAB - "Windows Address Book" ifadesinin bir kısaltması olan WAB uzantısı, kısaltmadan anlaşılabileceği gibi adres defteri barındıran dosyaların sonuna eklenir. Outlook Express, WAB dosyalarını kullanan uygulamaların başında gelir. Herhangi bir WAB dosyasını açmak, içeriğini görüntülemek ve değiştirmek için üzerine çift tıklamanız yeterlidir..
.Z - Unix'de kullanılan dosya sıkıştırma formatıdır.
.ZIP - Sıkıştırılmış arşiv dosyasıdır. Çeşitli sıkıştırma uygulamaları tarafından oluşturulabilen ve açılabilen dosya türüdür.

web browser eklentisi

Logo
Web sayfası görüntüsü yakala - Webpage Screenshot
Amina
Ücretsiz
Herhangi bir sayfanın ekran görüntüsünü JPG...yakalamak için hızlı&basit bir çözüm.Tüm sayfa görüntüsünü yakalayabilen ilk uzantı.

seçilen bloglar.

http://dilekceler.blogcu.com/
1.içeriği güzel
2.lazım,kullanışlı şeyler konulmuş.